• 21. Međunarodni turnir šahovskih zvijezda Srpske i okruženja
srenfrdeitmkptrues

Dana 28.02.2016. godine (nedelja) sa početkom u 12h organizujemo pozivni brzopotezni šahovski turnir povodom 11. godina rada Kluba. Turnir će se održati u prostorijama Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida a.d. (velika sala u prizemlju) u ulici Vojvođanska b.b., Banja Luka. Pravo učešća imaju registrovani igrači Šahovskog kluba invalida "Balkan", kao i ostali šahisti koji se prijave organizatoru do 26.02.2016. godine (petak) na 065/340-068 (Miladin Simić). Kotizacija za članove Kluba je uplata polovine godišnje članarine a za sve ostale šahiste 10KM.

U slučaju većeg broja zainteresovanih za učešće na turniru, prednost imaju igrači članovi Kluba, potom Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida a.d., pa tek ostali zainteresovani prijavljeni šahisti redoslijedom do popune broja raspoloživih mjesta.

Tempo igre je 10 minuta po igraču uz Švajcarski sistem od 5 kola. Parovanje je kompjutersko sa programom Swiss Manager.

Organizator je priredio prigodne nagrade za najbolje plasirane: 1. mjesto 30KM, 2. mjesto 20KM i 3. mjesto 10KM, a za sve takmičare su obezbjeđeni sendviči i piće.

Svaki takmičar je dužan da obezbijedi šahovsku garnituru i ispravan šahovski časovnik.

Organizacioni odbor